Ajatuksia Sydämeltä 10/2014

On sanottu, että toiminta ilman näkyä on painajainen ja näky ilman toimintaa on vain kiva päiväuni, mutta näky, johon liittyy myös toiminta, muuttaa maailmaa. Tämä on meidän seurakunnan päämäärä. Näky on asia, joka me nähdään toteutuvan tulevaisuudessa. Se on päämäärä, jota kohti me kuljemme.

Näkymme on olla näkyvä, puoleensavetävä ja ihmisten elämää muuttava seurakunta. 

Näkyvä seurakunta

Olemme näkyvä seurakunta Hollolassa ja meidät tunnetaan ympäri paikkakuntaa. Edustamme näkyvästi Jumalan valtakuntaa ja loistamme kuin majakka Hollolan ihmisille. Seurakuntaan luotetaan ja koetaan turvalliseksi uskovien yhteisöksi.

Puoleensavetävä seurakunta

Jeesus veti puoleensa ihmisiä. Me seuraamme Jeesuksen esimerkkiä. Seurakunta vetää kaikenlaisia ihmisiä puoleensa. Ilmapiiri on kutsuva ja rakastava, täytämme ihmisten tarpeita ja elämme mullistavan sanoman todeksi omassa sekä toisten elämässä. Ihmiset haluavat olla mukana siellä missä me olemme mukana.

Ihmisten elämää muuttava seurakunta

Ihmisten elämä muuttuu seurakunnassamme. Aina ajankohtainen sanoma ja ihmisten tarpeet huomioonottava sisältö laittavat ihmiset muutoksen paikalle. Vain Jumala voi muuttaa ihmisiä, mutta me tarjoamme ihmisille loistavan mahdollisuuden kohdata Jumala.

Tämä näky on äärimmäisen ulospäinsuuntautunut. Niin kuuluukin. Seurakuntahan on olemassa ihmisiä varten, jotka eivät Jumalaa vielä tunne. Seurakunta on maailman toivo. ME olemme Hollolan toivo. Se on kunnia, se on vastuu, mutta se on myös asia, joka innostaa ainakin minua älyttömästi. Toivon, että koko seurakunta sisäistää tämän näyn ja jokainen omalta osaltaan tekee näyn toteutumisen lähemmäksi.

Sami Kauppinen