Ajatuksia Sydämeltä 1/2014

Vuosi vaihtuu jälleen kerran ja se voi olla monelle myös uuden alku. Omalla kohdallani uusi vuosi tuo uuden mahdollisuuden. Uuden mahdollisuuden elää vuosi, joka on edellistä parempi. Itse tykkään erityisen paljon parempaan pyrkimisessä. Virheistä otan, tai ainakin yritän ottaa opikseni, ja onnistumisissakin mietin mistä onnistuminen johtui. Siksipä vuodenvaihde onkin hyvää aikaa miettiä  kulunutta vuotta. Missä olen onnistunut, missä epäonnistunut, mitä olisin tehnyt toisin? Erityisen tärkeä kysymys, jonka nyt heitän kaikille pohdittavaksi on seuraava:

Millainen mennyt vuosi sinulla oli hengellisesti?

Kyseinen kysymys on tärkein, joka me voidaan itsellemme esittää arvioidessamme kulunutta vuotta.
Jumala ei lähettänyt Poikaansa kuolemaan sitä varten, että me eläisimme kuivaa tai edes ”ihan jees” hengellistä elämää. Jumala kuoli, jotta me voisimme elää täyttä ja yltäkylläistä elämää, jossa hengellisyys yltää elämämme jokaiseen osa-alueeseen.

Itse voin rehellisesti sanoa, että vuosi oli hengellisesti vaihteleva. Olen aina pitänyt tärkeänä jokapäiväistä hetkeä Jumalan kanssa. Valitettavasti se ei aina onnistunut syystä tai toisesta, useimmiten kuitenkin ilman syytä. Välillä olin hengellisellä aallonharjalla, ja toisinaan hengellinen elämä oli rutikuivaa.

Vuoden vaihtuminen on hyvä aika kääntää puhdas sivu ja aloittaa uudestaan. Minä haluan tulevan vuoden olevan hengellinen menestys. Tiedän, että omalla aktiivisuudellani on suuri osa sen toteutumiseen. Vain minä olen itselleni vastuussa omasta hengellisestä elämästä.
Jotta vuosi olisi hengellisesti menestys, tiedän että minun henkilökohtaisesti tulee sitoutua joka päivä erottamaan parhaimman hetkeni Jumalalle.
Kyse ei ole suorittamisesta eikä yrittämisestä. En halua viettää aikaa Jumalan kanssa siksi koska minun pitää, vaan siksi koska tiedän sen olevan suurin asia joka elämääni voi vaikuttaa.

Minkälaisen vuoden 2014 sinä haluat hengellisesti?

Hengellisesti menestyksekästä ja riemullista vuotta 2014 jokaiselle lukijalle!

Sami Kauppinen,
lapsi- ja nuorisopastori